Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ankete pokazale

Pad Obamine popularnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa odobravanja za američkog predsjednika Baracka Obamu pala je na najnižu razinu od početka njegova mandata, što je u velikoj mjeri izazvano gubitkom potpore među neovisnim biračima koji su na izborima 2008. znatno pridonijeli njegovoj pobjedi, pokazala su u utorak ispitivanja javnog mnijenja.

Prema rezultatima ankete CNN-a i instituta ORC, stopa ukupnog odobravanja za Obamu pala je na 53 posto sa 76 posto početkom veljače, nedugo nakon preuzimanja predsjedničke dužnosti. Sve ogorčenije stranačko sučeljavanje, posebno oko reforme zdravstva, čini se da uzima danak potpori za Obamu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. ANKETA Tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu? Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču"

Dok je stopa odobravanja među demokratima od srpnja blago narasla na 90 posto, među neovisnima je pala na 43 posto s 53 posto u srpnju, a među republikancima na 15 posto s 23 posto u srpnju. To je prvi puta u ispitivanjima CNN-a da većina neovisnih birača ima negativan stav prema Obami.

>> Obama superjunak, a ne ubojica muha!

Većina sada ne odobrava vođenje gospodarstva, politiku zdravstvene skrbi, poreze, savezni proračunski manjak i vođenje programa Medicare. Obama i dalje uživa većinsku potporu za vođenje vanjske politike, rasne odnose, borbu protiv terorizma i Afganistan. Istraživanje je provedeno od petka do ponedjeljka, a ima marginu greške od plus-minus tri posto. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene