Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 ubijenih

FOTO Ovo su žrtve terorističkog napada na Charlie Hebdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest ubijenih u srijedu u napadu na sjedište Charlie Hebdo su osam suradnika tog satiričkog tjednika, od kojih pet karikaturista, jedan gost lista, jedan djelatnik za održavanje i dvojica policajaca.

Jean Cabut, "Cabu" (76)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terorizam u Francuskoj Tony Abbott: Australija stoji 'rame uz rame' s Francuskom Slika nije dostupna 'Bili su integrirani' Braća osumnjičena za stravičan napad odrasla su u odgojnoj ustanovi!

Kritičar religija, autor "beaufa", karikature rasisitički raspoloženog Francuza koji stalno gunđa. Cabu je potpisao nekoliko karikatura Muhameda zbog kojih su 2006. ekipi Charlie Hebdo upućene prijetnje smrću.

Stephane Charbonnier, "Charb", (47)

Jedak i borbeni karikaturist koji je govorio da se nikoga ne boji, angažiran od mladih dana, Charb je vodio Charlie Hebdo od 2009. Od 2013. je bio na al Qaedinom popisu meta. Ratovi, politika, političari, reality show, bolesti i religije, niti jednu od tih tema njegova olovka nije zaobišla.

Philippe Honore, "Honore", (73)

Samouk, Honore objavljuje prvi novinski crtež sa 16 godina u listu Sud-Ouest, prenosi Magazine Litterature, jedan od brojnih medija koji su objavljivali njegove crno-bijele karikature starinskog stila. Surađivao je s Charlie Hebdo od 1992.

Bernard Verlhac, "Tognous", (57)

Karikaturist i autor zajedljivog i angažiranog stripa, Tignous je crtao za novine od 1980. Redovno je objavljivao u Charlie Hebdo i tjedniku Marianne. Surađivao je u tv emisijama u kojima su njegovi crteži pratili rasprave.

Na Twitteru osvanula fotografija redakcije nakon napada

Georges Wolinski ,"Wolinski", (80)

Drski i raskalašeni, Wolinski je bio jedan od mitskih novinskih karikaturista cijele jedne generacije, otac slavnog "Kralja glupana", on je stup satiričnog mjesečnika Hara-Kiri tijekom 1960-ih, a zatim Charlie Hebdoa.

Bernard Maris, "Ujak Bernard" (68)

Ugledni francuski ekonomist, pisac i novinar je redovno radio za radio, televiziju i novine. U Charlie Hebdo je svakog tjedna pisao kroniku koju je potpisivao kao "Ujak Bernard". Bio je oštar kritičar potrošačkog društva.

Elsa Cayat (54)

Pshijatrica i psihoanalitičarka, jedina žena ubijena u napadu je dva puta mjesečno komentirala događaje u društvu u rubrici Charlie Divan. Autorica knjiga o parovima i seksualnosti.

Mustapha Ourrad, lektor Charlie Hebdo

Rođen u Alžiru, bez roditelja, samouk, stigao je u Francusku s 20 godina. Cijenjeni lektor i erudit izraženog smisla za samoismijavanja.

Michel Renaud, (69)

Osnivač festivala Rendez-Vous du Carnet de Voyage, u Clermont-Ferrandu pozvan je u list i sudjeluje na sastanku na poziv Cabua.

Frederic Boisseau, (42)

Djelatnik za održavanje tvrtke Sodexo. Otac dvoje djece nalazio se u predvorju zbog radova održavanja zgrade kada je ubijen.

Franck Brinsolaro, (49)

Brigadir je bio član službe za zaštitu, zadužen za sigurnost francuskih i stranih čelnika u posjetu Francuskoj. Oženjen i otac dvoje djece bio je zadužen za zaštitu Charba.

Ahmet Merabet (42)

Policajac postaje u blizini sjedišta Charlie Hebdo, ranjen je u pucnjavi s napadačima i zatim hladnokrvno pogubljen na ulici, što je zabilježeno u snimci koja je obišla svijet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene