Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petina zemlje je poharana

'Ovo je najveća katastrofa koju sam vidio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon rekao je da su poplave u Pakistanu, zbog kojih je raseljeno 20 milijuna ljudi, a 1.400 je poginulo, bez presedana te da je Pakistanu potrebna i takva pomoć.

'Do sada sam posjetio mnoga područja u svijetu pogođena prirodnim katastrofama, no ništa nije bilo poput ovog', rekao je Ban novinarima u Islamabadu pošto je zrakoplovom obišao pogođena područja te posjetio izbjeglički kamp u središnjem Pakistanu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

'Razmjeri katastrofe tako su veliki, toliko ljudi na tolikim mjestima toliko treba pomoć. Pogođen je svaki deseti Pakistanac. Petina zemlje poharana je poplavama', rekao je Ban, pozivajući međunarodnu zajednicu da pomogne Pakistanu.

>> UN traži 459 milijuna dolara za poplavljeni Pakistan

>> Pakistan: Poplavama pogođeno 2,5 milijuna ljudi

UN je zatražio 460 milijuna dolara za pomoć Pakistanu, no novac se sporo prikuplja. Donatori su do sada obećali 20 posto tog iznosa. Hitna pomoć potrebna je šest milijuna ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene