Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetogodišnjeg dječaka zaustavila je policija nakon što je 'posudio' očev 'maserati' Gran Turismo i provozao ga ulicama Hong Konga.


Dječak, koji ima američko državljanstvo, uzeo je ključeve ovog luksuznog automobila iz ladice u stanu svoje obitelji u središtu Hong Konga, piše list South China Morning Post.

Pri izlasku s parkirališta lakše je udario jedno vozilo, ali je svejedno hrabro nastavio voziti po prometnoj cesti. Zatim se nakon nekog vremena zaustavio, a jedan prolaznik je pozvao policiju.

Dječakov otac je automobil kupio 2009. godine za 206.000 dolara.

'Policija je uhitila desetogodišnjaka zbog vožnje bez vozačke dozvole i zbog toga što je vozio bez odobrenja vlasnika', kazala je glasnogovornica policije, dodajući da je dječak pušten uz jamčevinu.

Dječaku u teoriji prijeti kazna od sedam godina zatvora kao i novčana kazna, ali postupak neće biti pokrenut zbog njegovih godina. (Hina)

Vezani članci Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain (Foto: MUP) Velika policijska akcija u Zagrebu: Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Građani Obrovca šokirani: "Zakazale su sve institucije, ova drama se odvija godinama"