Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Marsa...

NASA OPET IMA VELIKE VIJESTI 'Ovaj svijet je živ'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je spremna s javnošću podijeliti još jedno otkriće, nakon objave o pronalasku tekuće vode na Marsu.

Jedan od NASA-inih glavnih istražitelja dao je naslutiti da će svemirska agencija imati još jednu veliku objavu ovaj tjedan, a tiče se Plutona.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

Doktor Alan Stern je tijekom predavanja na kanadaskom sveučilištu Alberta pokazivao fotografije Plutona i njegovog najvećeg mjeseca Charona, a onda su uslijedile velike najave, piše news.com.au.

'Ovaj svijet je živ', rekao je i dodao da ima vrijeme, sumaglicu u atmosferi i aktivnu geologiju. NASA će, rekao je, objaviti nove podatke i fotografije koji će promijeniti sve što znamo u Sunčevom sustavu.

'NASA mi neće dopustiti da vam kažem ono što ćemo vam reći u četvrtak. Nevjerojatno je', rekao je.

NASA OBJAVILA: Tekuća voda pronađena je na Marsu

Svemirski entuzijasti očekuju veliku vijest zbog načina na koji NASA ovoj objavi pristupa. Svemirska agencija koristi slične metode kao i kad su objavili informaciju o otkriću tekuće vode na Marsu.

Najnovije slike iz letjelice New Horizons prikazuju široku paletu terena na Plutonu i Charonu. Stern je napomenu kako, obzirom da je preuzeto tek deset posto podataka iz letjelice New Horizons, možemo očekivati da ćemo načiti još više o patuljastom planetu i njegovom mjesecu.

'2015. će zauvijek biti knjiga za udžbenike', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene