Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana ceremonija u Turkmenbatu

Otvoren plinovod srednja Azija _ Kina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Hu Jintao i trojica njegovih kolega iz zemalja srednje Azije zajedno su pustili u pogon plinovod od Turkmenistana do Kine preko Uzbekistana i Kazahstana.

Hu je zajedno s turkmenistanskim predsjednikom Gurbangulijem Berdimuhamedovom, uzbekistanskim Islamom Karimovim i kazahstanskim Nursultanom Nazarbajevim pozdravio pokretanje plinovoda 'kao uspješnog primjera suradnje' u srednjoj Aziji, javila je agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Curenje plina iz ruskog plinovoda Navodna sabotaža Sjeverni tok 1 i 2 će zauvijek biti neupotrebljivi? "Kritična infrastruktura je potencijalna meta" Slika nije dostupna nastavak plinske krize Novi energetski partner srušio nade Europske unije: "To nije kao slavina za vodu, ne možemo samo nadomjestiti Rusiju..."

Svečana ceremonija održana je u pograničnom turkmenistanskom gradu Turkmenbatu. Plinovod se počeo graditi 2007., dug je 1833 kilometra i trebao bi do Kine dopremati 40 milijardi prostornih metara plina na godinu sljedećih 30 godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene