Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga nad zloglasnim meksičkim narkokartelom 'Vitezi templari' otkrila je šokantne detalje. Na obredu inicijacije novaci su jeli srca otimane djece.


Nakon što je policija meksičke savezne države Michoacan nedavno uhitila jednog od članova kartela 'Vitezi templari', za kojeg se sumnjiči kako je sudjelovao u otmicama djece kojima su uzimani organi, istraga jenaknadno otkrila još neke detalje.

Vezani članci Velike poplave u Meksiku - 1 VIDEO Velike poplave zahvatile središnji Meksiko, na poplavljenom COVID odjelu preminulo 16 ljudi: "Pacijenti nisu mogli primati kisik" Automobili ubijene obitelje nakon napada narkokartela (Foto: AFP) Nakon masakra u kojem je ubijena deveteročlana obitelj uhićen narkobos, u automobilu imao i taoce

Prema najnovijim podacima istrage, inicijacija novih članova u taj meksički narkokartel navodno je uključivala jedenje dječjih srca, izjavile su meksičke vlasti, a prenio The Independent.

Konačno uhićen: Otimao djecu te im vadio organe za prodaju na crnom tržištu

Pojedinosti su otkrili detektivi koji rade na slučajima krijumčarenja organa koje je navodno organizirao takozvani kartel 'Vitezi templari'. Vođa tog kartela, Nazario Moreno, kojeg je policija nedavno ubila, navodno je naredio da se novaci trebaju dokazati kako bi pristupili kartelu kroz čin kanibalizma.

Strahote u Siriji: Djecu muče elektrošokovima, čupaju im nokte, siluju

'U obradima inicijacije koristili su organe, u ovom slučaju srce, tjerali su novake da ga pojedu', izjavio je Alfredo Castillo, izaslanik savezne vlade države Michoacan, te je dodao kako su ove informacije saznali od uhićenih pripadnika kartela.

Većina organa korištenih u obredima inicijacije pripadali su djeci koju su otimali kako bi prodali njihove organe na crnom tržištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook