Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapanjujuća zbirka

FOTO Otkrivene dosad neviđene fotografije iz Prvog svjetskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
George Hackney bio je amaterski fotograf koji je u rat ponio i svoj fotoaparat.

Zapanjujuća zbirka ranije neviđenih fotografija iz Prvog svjetskog rata pojavila se u novom dokumentarcu redatelja Briana Henryja Martina. Radovi nude svježi pogled na život i smrt u rovovima iz kojih se mnogi muškarci nisu vratili svojim domovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok Slika "Slike" su izložene Muzej umjetniku platio 67.000 eura za dvije slike, predao je prazna platna i nazvao ih "Uzmi novac i bježi"

Autor fotografija je George Hackney iz Belfasta, amaterski fotograf koji je u borbu 1915. godine ponio i svoj fotoaparat. Neslužbeno fotografiranje bilo je nezakonito i upravo zato njegove fotografije svakodnevnice u rovovima imaju iskrenu kvalitetu.

INFOGRAFIKA Svi svjetski ratovi u posljednjih 100 godina

Hackney je doživio svoje kasne 80-e, a njegova zbrika donirana je muzeju Ulster uoči njegove smrti 1977. godine. Stajale su u arhivu skrivene od javnosti, sve dok ih kustosica muzeja nije pokazala redatelju dokumentaca 'Čovjek koji je snimao svjetski rat' koji donosi nevjerojatnu priču o životu Georgea Hackneya, a koji će emitirati BBC.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene