Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađene u jami

Otkrivena grobnica 230 žrtava Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtve su pripadnici sunitskog plemena Šajtata, starosjedilaca u toj naftom bogatoj pokrajini, koje se pobunilo protiv IS-a.

Trupla 230 osoba koje su pogubili džihadisti skupine Islamske države (IS) pronašli su članovi njihovih obitelji u zajedničkoj jami u pokrajini Deir Ezzoru, na istoku Sirije, objavila je u srijedu jedna nevladina organizacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašni prizori u SAD-u Usred pustinje pronađena tijela šestero ljudi, policija istražuje ubojstvo Slika nije dostupna Žrtve rata narko kartela U Meksiku pronađeno 37 leševa u masovnoj grobnici

Žrtve su pripadnici sunitskog plemena Šajtata, starosjedilaca u toj naftom bogatoj pokrajini, koje se pobunilo protiv IS-a. Ubijeno je više od 900 pripadnika tog plemena, dodaje Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji se oslanja na široku mrežu aktivista i informatora diljem zemlje zahvaćene ratom.

SOHR je dodao da su 'golema većina' žrtava civili i da su mnogi hladnokrvno pogubljeni u znak 'odmazde' za njihovu pobunu protiv IS-a koji je zauzeo velike dijelove Sirije, pa tako i gotovo čitavu pokrajinu Deir Ezzor.

Sedam sati straha - Za ovu djevojku je u nekoliko trenutaka čuo cijeli svijet!

Pripadnici Šajtata su pronašli jamu pošto im je IS dopustio da se vrate u svoje selo iz kojega su bili protjerani nakon vojnog poraza. Da bi se vratili, morali su poštovati odluku o uvođenju policijskog sata te zabranu okupljanja i nošenja oružja.

Šajtati su se pokušali pobuniti protiv IS-a, ali ih je džihadistička skupina u prva dva tjedna kolovoza pogubila više od 700, uglavnom civila, navodi SOHR.

Otkako se 2013. pojavio u sirijskom sukobu, IS se bori na više bojišnica, protiv režima, pobunjenika i Kurda, pri čemu ne preza da svojim 'neprijateljima' odsijeca glavu i razapinje ih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene