Davor Dragičević, otac ubijenog Davida
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Foto: nova.rs

"Na svim dokumentima koje posjedujem nalaze se ključna imena MUP-a, tužiteljstva i političkog vrha RS-a. To mi daje puno pravo da ih optužim za udruženi zločinački poduhvat prema mom sinu”, kazao je otac ubijenog mladića Davor Dragičević.


 “Kad sam doživio da mi država otme i ubije dijete, mislim da je sve moguće. Optužio sam vrh Republike Srpske za to i od toga sam samo dobio metu na čelu”, rekao je u srijedu Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića iz Banje Luke.

On je nedavno najavio da se vraća u Republiku Srpsku, pošto mu je odbijen politički azil u Austriji. Dragičević navodi kako je odluka kojom mu je uskraćen azil krajnje sumnjiva. Ističe i kako je sutkinji koja je radila na njegovu slučaju predmet oduzet. 

Prosvjed zbog smrti Dženana Memića i Davida Dragičevića - 1 Tisuće na prosvjedu traže istinu o smrti Dženana i Davida: "Zločinci i ubojice nemaju ni vjere ni nacije"

"Mislim da je ovo politička odluka, ali najbitnije je da se ja do kraja mjeseca vraćam u Banju Luku i da nastavljam svoj put – za istinu i pravdu za svoje dijete”, rekao je Dragićević.
Nastavak borbe i povratak u BiH otac vidi kao nastavak borbe koja je još 2018. godine počela ubojstvom njegova sina.

David Dragičević (Foto: Provjereno) Bivši odvjetnik obitelji Dragičević tvrdi da zna zašto je stradao David: ''Od Davora sam tražio da mi kaže je li to istina''

Optužio sam vrh Republike Srpske, i šta sam dobio od toga? Dobio sam metu na čelu, i ja, i moja obitelj i moji prijatelji. Dobio sam etiketu da sam vehabija, terorist, rušitelj i morao sam na kraju pobjeći kako bih spasio svoj život. Morao sam izmjestiti grob svog djeteta iz Banje Luke. Svojim povratkom nastavit ću još jaču borbu prema svima onima koji su sudjelovali u tom okrutnom ubojstvu”, izjavio je otac Davida Dragičevića za nova.rs.

“Na ovaj korak sam se odlučio sam. Ubili su mi dijete, pa neka sad ubiju i mene. Ja moram ići do kraja. Na svim dokumentima koje posjedujem nalaze se ključna imena MUP-a, tužiteljstva i političkog vrha RS-a. To mi daje puno pravo da ih optužim za udruženi zločinački poduhvat prema mom sinu”, kazao je otac ubijenog mladića.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju