Obavijesti Pretražite Navigacija
Istraga traje i dalje

Bivši odvjetnik obitelji Dragičević tvrdi da zna zašto je stradao David: ''Od Davora sam tražio da mi kaže je li to istina''

David Dragičević (Foto: Provjereno)
David Dragičević (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno
Duško Tomić, jedan od odvjetnika koje je angažirao Davor Dragičević kako bi se rasvijetlila smrt njegovog sina Davida, tvrdi da zna koji motiv stoji iza ubojstva Davida Dragičevića.

Duško Tomić, jedan od odvjetnika u timu Davora Dragičevića, na lokalnoj bosanskoj televiziji je rekao da je došao do pouzdane informacije o motivima ubojstva Davida Dragičevića, javlja Avaz.ba.

Pročitajte i ovo Govor oca Davora Dragičevića na prosvjedu za ubijenog mu sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ne želi otkriti gdje se nalazi Oglasio se Davor Dragičević: "Ne bojim se, na sigurnom sam. Napustio sam BiH da me ne bi likvidirali" Davor Dragičević (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) "ovo jednom završiti mora" Oglasio se Davor Dragičević: "Nisu me uspjeli likvidirati, idem do kraja s vama ili bez vas"

Tomić tvrdi da je motiv ubojstva ''hakerski ulazak u jedan račun na kojem je ogroman novac''.''Od Davora sam u prisustvu mog istražitelja tražio da mi kaže je li to točno. Imam saznanja da je pokojni David, kao veliki stručnjak, ušao u sustav i otkrio veliki novac, da je promijenio šifru i da tada, kada su ga stisnuli, nije znao reći koja je to nova šifra ili nije htio i da je usljed toga izgubio život. Ili su ga ubili pa bacili, ili su ga jurili pa ubili ili je on skočio... To više nije bitno, dečko je mrtav'', rekao je odvjetnik iz tima obitelji Dragičević.

Kako piše Avaz, Tomić je nastavio da mu je tada Davor Dragičević rekao "da je on znao i da je tu šifru zaštitio s pet sistema". ''Tada sam rekao da o tome moramo obavijestiti i javnost i da idemo do tih laptopa i da se utvrdi čiji je taj novac. Čiji je novac taj ga je i ubio. Ja sam to i naglasio na jednoj konferenciji. Nakon toga Davor me pozvao i rekao: 'Zaboravi više ovu priču, ti si moj advokat', rekao je Tomić.

Tada je došlo do prekida suradnje između Dragičevića i Tomića, odnosno nakon što je Tomić Dragičeviću objasnio da je on ''odvjetnik istine''.

Podsjetimo, posmrtni ostaci mladića Davida Dragičevića ekshumirani su s groblja u Banjoj Luci i premješteni u Austriju. Tamo su po želji njegovih roditelja bili ponovo i trajno pokopani.

Njegovi roditelji prijavili su kako je nestao u noći između 17. i 18. ožujka 2018., a Davidovo tijelo pronađeno je 23. ožujka na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Policija i sudski patolog odmah nakon toga su ustvrdili kako je riječ o nesretnom slučaju, no informacije koje su se naknadno otkrile pobudile su sumnje u njihove nalaze, a obitelj i prijatelji inzistirali su na tvrdnji da je David najprije otet te potom zlostavljan i na kraju brutalno ubijen.

Istraga o ovom slučaju traje i danas, a na valu nezadovoljstva koje je zbog toga nastalo uslijedili su prosvjedi protiv vlasti u Republici Srpskoj, koje je entitetska policiija ugušila silom potkraj prosinca prošle godine.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Požar u prihvatnom centru za mgiranti u Velikoj Kladuši (Foto: Facebook/Draga Zlaja Topčagić) - 1 Požar u prihvatnom centru za mgiranti u Velikoj Kladuši (Foto: Facebook/Draga Zlaja Topčagić) - 1 Foto: Facebook/Draga Zlaja Top?agi? Požar u prihvatnom centru za mgiranti u Velikoj Kladuši (Foto: Facebook/Draga Zlaja Topčagić) - 2 Požar u prihvatnom centru za mgiranti u Velikoj Kladuši (Foto: Facebook/Draga Zlaja Topčagić) - 2 Foto: Facebook/Draga Zlaja Top?agi? +0 Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Svijet Požar uzrokovao štednjak: Ugašen plamen u prihvatnom centru za migrante u Velikoj Kladuši

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene