Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki izbori

Osuđen 8 puta za prijevaru i izabran za zastupnika u Kongresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osuđivan je osam puta za prijevaru, a na netom održanim američkim izborima izabran je za zastupnika u Kongresu.

Brian Banks je u periodu između 1998. do 2004. godine osuđen osam puta u slučajevima lažnih čekova i prijevare s kreditnim karticama. Unatoč tome, prekjučer je u utrci za mjesto u Kongresu u američkoj saveznoj državi Michigan, demokrat Banks osvojio je 68 posto glasova birača, prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

>> Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

'Moji prijestupi su dio moje prošlosti. Otad sam završio pravni fakultet i radim na doktoratu. Radujem se borbi i radu na tome da naša zajednica postane čišća, jača i sigurnija', poručio je Banks.

Ipak, još prošlog tjedna Banks je dobio nalog od suda kako mora platiti 3.751 dolar najamnine za stan u Detroitu, a tjedan prije toga iz stana ga je zbog neplaćanja najamnine i pisanja nevažećih čekova izbacila putem suda i još jedna žena.

Prema kaznenom zakonu države Michigan, Banks bi mogao biti optužen za namjerno pisanje nevažećeg čeka u iznosu većem od 500 dolara, za što je maksimalna kazna do dvije godine zatvora. čini se kako to ipak neće imati znatnog utjecaja na njegovu političku karijeru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene