Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ ORDINACIJE U ZATVOR

Zubari iz pakla: Tata i sin pacijentima izvadili više od 4000 zdravih zuba

Francuski zubari nakon izricanja presude
Francuski zubari nakon izricanja presude Afp
Aktualno Galerija Francuski zubari nakon izricanja presude Francuski zubari nakon izricanja presude Foto: Afp Francuski zubari nakon izricanja presude Francuski zubari nakon izricanja presude Foto: Afp +0 Francuski zubari nakon izricanja presude Galerija 1/3 >>
Na zatvorske kazne osuđeni su otac i sin koji su pacijentima vadili zdrave zube i svojim tretmanima ih ostavljali u jakoj boli.

Dvojica francuskih zubara u posljednjih šest godina upropastili su stotine pacijenta, ustvrdio je sud, naglasivši kako su svojim sistematiziranim tretmanima uzorkovali nepodnošljivu bol kod pacijenata.

Radi se o ocu Jean-Claudeu Carnotu (71) koji je osuđen na pet godina zatvora i sinu Lionelu Guedju (42) iz Marseillesa, koji će iza rešetaka odležati osam godina. Sud ih je proglasio krivima zbog nesavjesnog liječenja, donosi Le Telegramme.

 

 

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga Imaš pravo, ostvari ga! Pokažite zube! Stomatolog je pogriješio i što sad? Kome se obratiti kad zubar sfuša?

Pročitajte i ovo Stomatološka ambulanta, ilustracija - 1 nema diplomu Skandal u Ludbregu: Student stomatologije iz dosade otvorio očevu zubarsku ordinaciju pa teško ozlijedio pacijenticu

Lionel Guedj izvadio je ili "liječio" 4000 zdravih zuba, a ugrađivao je 28 puta više proteza nego prosječni francuski zubar, ustvrdilo je sudsko vijeće.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene