Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja poharala središnju Europu

Osmero mrtvih u olujnom nevremenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U olujnom nevremenu koje je sinoć zahvatilo središnju Europu, poginulo je osam osoba, većina od kojih u Poljskoj i Češkoj, dok je velik broj osoba ozlijeđen.

Samo u Poljskoj je stradalo sedam od navedenih osam osoba, uglavnom zbog posljedica pada stabala ili dijelova stabala na njih. Tragična smrt dogodila se u mjestu Lodz Chojne u Poljskoj, gdje je na automobil kojim je upravljala trudnica palo stablo te ubilo nju i nerođeno dijete. Poljski mediji prenose kako je više od 50 osoba ozlijeđeno u nevremenu, a osmero njih zadobilo je teške ozljede uslijed strujnih udara izazvanih kidanjem električnih kablova tijekom nevremena.

Pročitajte i ovo Kiša stiže u Hrvatsku upaljeni meteoalarmi Pogledajte kakvo nam nevrijeme stiže: Gotovo cijela Hrvatska u žutom Ukrajina na Eurosongu 2023. Pjesma manje važna Eurosong kao politička pozornica: Evo zašto neke zemlje glasaju jedna za drugu

>> Snažno nevrijeme pogodilo sjever Njemačke

Olujni vjetrovi počupali su na stotine stabala u Poljskoj te oštetili mnoge električne kabele i kuće. 'U akcijama spašavanja tijekom noći sudjelovalo je više od 12.000 vatrogasaca', izvijestio je voditelj poljske vatrogasne brigade Dariusz Marczynskitold. Meteorolozi su najavili još oluja na sjeveroistoku zemlje.

Snažni vjetrovi nanijeli su ozbiljne štete i u Češkoj, gdje je isto tako nanesena velika šteta elektroenergetskoj mreži i gdje su mnoge kuće i zgrade pretrpjele znatna oštećenja. Na 75-godišnjeg starca, pala je i otkinuta grana s drveta, koja ga je i usmrtila. Nevrijeme je pogodilo i Njemačku i nanijelo znatnu štetu vozilima i objektima, no nisu zabilježeni smrtni slučajevi, već su prijavljene samo dvije lakše ozlijeđene osobe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene