Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ohrabren rastom desničarskih stranaka

Viktor Orban pozvao desnicu da se ujedini i usredotoči na migraciju: "Kršćanska demokracija nije liberalna"

Viktor Orban (Foto: AFP)
Viktor Orban (Foto: AFP) Foto: Afp
Mađarski premijer Viktor Orban , ohrabren rastom popularnosti desničarskih stranaka u Europi, u subotu je rekao da će izborima za Europski parlament iduće godine dominirati "jedna ozbiljna zajednička tema - imigracija".

Govoreći predstavnicima mađarske manjine u Rumunjskoj, Viktor Orban je rekao da se desne stranke trebaju ujediniti kako bi "svu našu pozornost usmjerili na europske izbore 2019." i postaviti migracije kao glavnu temu.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem" Zoran Milanović - 4 Sporna objava na Facebooku Nova meta Zorana Milanovića: Dnevnik Nove TV provjerio što o njegovim stavovima misle SDP i njegovi partneri

"Kršćanska demokracija nije liberalna... ako hoćete, ona je neliberalna", rekao je Orban.

Mađarski čelnik je rekao da, za razliku od liberalne demokracije, kršćanska demokracija, koju on zamišlja za Europu, odbacuje multikulturalizam i imigraciju, te je protukomunistička i zastupa kršćanske vrijednosti.

Orban je u Europskoj uniji jedan od vodećih protivnika imigracije. Od migrantske krize 2015/20166. godine Mađarska je postavila žičane ograde na granice i donijela niz zakona protiv migranata i humanitarnih organizacija koje im pomažu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene