Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nanijela golemu štetu

Optužila muškarce za silovanje i premlaćivanje, ali je osuđena nakon što je isplivala šokantna istina: Uzela je čekić...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Eleanor Williams lagala je da su je muškarci tukli, silovali i zlostavljali te je na društvenim mrežama objavljivala fotografije svojih ozljeda. No, policija je otkrila pravu istinu.

U razdoblju između 2016. i 2020. godine Eleanor Williams (22) iznijela je niz optužbi protiv više muškaraca tvrdeći da su je tukli, silovali, zlostavljali, trgovali njome. No, ispostavilo se kako su njezine tvrdnje bile lažne zbog čega je ona sada osuđena na osam i pol godina zatvora.  

Williams je osuđena u utorak na Kraljevskom sudu u Prestonu.

U svojim lažima je išla toliko daleko da je na Facebooku objavila i fotografije svojih ozljeda uz priču o tome kako su je premlaćivali i trgovali njezinim tijelom.

U svibnju 2020. nakon optužbi policajci su pronašli Williams u blizini njezine kuće na Walney Islandu s ozljedama tvrdeći da joj je ozljede nanijela azijska banda koja ju je odvela i silovala, piše Sky News.

No, tužiteljstvo je ustanovilo kako si je Eleanor sama nanijela ozljede čekićem, koji je pronađen s tragovima njezine krvi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objesio se nakon lažne optužbe za silovenje žene i djece

Tijekom izricanja presude sudac je rekao: "Svjesni smo da se seksualna trgovina mladim ženama događa. Prave žrtve sad možda neće niti prijaviti zločin iz straha da im se neće vjerovati. Zabrinjavajuće je što Eleanor Williams uopće ne pokazuje grižnju savjesti zbog svojih laži".

Pročitajte i ovo Latifa bint Mohammed al-Maktoum i Mary Robinson (Foto: AFP) fotografije s predsjednicom irske Obitelj nestale princeze objavila dokaze kojima pobija ''lažne'' optužbe da je oteta

Prije izricanja presude u pismu sucu ona je napisala kako je napravila neke pogreške jer je mlada i zbunjena, ali nije komentirala  svoje lažne optužbe.

Trojica muškaraca koje je Williams lažno optužila da su je napali rekli su da su si pokušali oduzeti život zbog njezinih optužbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene