Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na snazi meteoalarmi

U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije: Stigla je velika promjena vremena

Najavljena je promjena vremena. Od utorka poslijepodne mjestimice nevrijeme, a od srijede i niže dnevne temperature. U gorju je u srijedu moguć i snijeg. Izdana su i upozorenja na jak vjetar.

Stiže nam promjena vremena, nakon sunčanih razdoblja slijedi pravi obrat. Kako upozoravaju iz DHMZ-a, već nas od utorka poslijepodne očekuje kiša, a od srijede i snijeg.

Pročitajte i ovo Zračna luka Zadar Obilna kiša i tuča Drama na nebu: Dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti, preusmjereni na zadarsku zračnu luku

Zbog jakog vjetra na državnim cestama između Vaganačkog mosta i Borja te između Ličkog Petrovog Sela i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a u prekidu su i brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Upozoravaju to u utorak popodne iz Hrvatskog autokluba (HAK), a vozače pozivaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

U prekidu su trajektne linije Milna-Rogač, Sobra-Prapratno, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ te Zadar/Gaženica-Bršanj (Iž)-Rava-Mala Rava.

Katamaranske linije Split-Rogač-Milna, Split-Hvar-Korčula, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Split-Bol-Jelsa, Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Vis, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-M.Rava-Rava, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Bozava-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Dubrovnik-Šipan-Sobra i Zadar-Zaglav-Zadar također su u prekidu.

U prekidu su i brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko i Komiža-Biševo.

Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo je crveni i narančasti meteoalarm koji se odnosi na vjetar.

 

 

Tako je narančasto upozorenje na snazi u utorak za gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjevernu i srednju Dalmaciju.

U srijedu će biti jači naleti vjetra pa je upaljen crveni alarm za Velebitski kanal te područje sjeverne, srednje i južne Dalmacije, dok je narančasto upozorenje izdano za riječku i splitsku regiju te Kvarner i Kvarnerić.

Iz Ravnateljstva upozoravaju: "Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom."

Do poslijepodnevnih sati u utorak i dalje će na snazi biti proljeće, nakon čega će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru padati kiša i pljuskovi. Prijepodne je moguća i mjestimična grmljavina, ali do kraja dana nove će promjene zahvatiti cijelu Hrvatsku. 

 

 

Iako će temperatura biti između 16 i 21 °C, očekuje se jak vjetar i nevrijeme, osobito na Jadranu.

"Puhat će umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. U noći će vjetar okrenuti na umjeren do jak sjeverni, a na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, na udare i olujna bura", pišu iz DHMZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama na nebu FOTO/VIDEO Pljuskovi, munje, vjetar i tuča pogodili Dalmaciju, dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti

Srijeda će biti prava suprotnost proljeću, u gorju se očekuju snijeg i susnježica. U cijeloj Hrvatskoj naoblaka i jaki naleti vjetra, a u Dalmaciji će biti izražena grmljavina i pljuskovi.

Temperatura će znatno pasti. Ujutro će se kretati između 3 i 8 °C, na Jadranu do 11. Tijekom dana temperatura neće prelaziti 10 °C, odnosno 14 na Jadranu.

Pročitajte i ovo Poplave u Queenslandu - 3 nakon obilne kiše FOTO Velike poplave pogodile otočnu zemlju, policija evakuira ljude: "Nije sigurno ostati"

"Od sredine dana slijedi postupan prestanak oborina te razvedravanje sa zapada. Puhat će umjeren do jak vjetar, na udare, osobito u gorju, i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, na južnom dijelu ujutro još jako i olujno jugo", javljaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene