Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

51-godišnji Ian Adams suspendiran je, a potom i otpušten iz IKEE nakon što su njegovi poslodavci primili pismo u kojem ga se optužuje za silovanje jedne žene i njezino dvoje djece. Nakon otkaza, zaredali su i drugi problemi i Adams se na kraju objesio.


Autor pisma upravi IKEE predstavio se kao novinar u lokalnim novinama, no ime i adresa su naravno bili lažni. Još nije otkriveno tko je napisao pismo. 

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Zar ljudi stvarno misle da će im to poći za rukom? Pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima Njemačka policija, ilustracija Užas u Njemačkoj: Silovali 13-godišnjakinju i pretukli joj dečka, među uhićenima i maloljetni Hrvat

Londonska je policija potvrdila kako Adams nikada nije bio uhićen ili optužen za neki seksualni prijestup, niti su imali ikakve informacije koje bi ga s time povezivale. 

Adamsov život je krenuo nizbrdo nakon što se pokušao oporaviti od lažnih optužbi. Posao koji je izgubio u siječnju nije uspio vratiti nazad, pa je počeo piti. Problemi s alkoholom doveli su do problema u vezi, pa je posljednje dane, umjesto u stanu u kojem je do tada živio, proveo spavajući u šupi. 

"Da nije bilo tog pisma siguran sam da bi još bio među nama. Bio je otimistična osoba i uvijek je s veseljem išao na posao. A onda je ostao bez svega. Bio je sve potišteniji i u biti smo trebali vidjeti neke znakove", rekao je jedan od susjeda.