Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 80 milijuna dolara

Opljačkana najprestižnija draguljarnica na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri naoružane osobe opljačkale su parišku draguljarnicu koja se smatra najprestižnijom na svijetu, odnijevši pritom, prema prvim neslužbenim procjenama, nakit u vrijednosti između 60 i 80 milijuna dolara.

Draguljarnicu Harry Winston u pariškoj aveniji Montaigne opljačkale su tri naoružane osobe, koje su sa sobom odnijele gotovo sav nakit koje se u trenutku pljačke nalazio u njoj.

Pročitajte i ovo Pljačka draguljarnice (Foto: AFP) "Pink Panther" modus operandi Vjerovali da su na sigurnom, ali ih je izdalo nekoliko kapi krvi: 15 godina nakon velike pljačke u Francuskoj pronađeni srpski lopovi Slika nije dostupna Treći u bijegu Uhićena dvojica pljačkaša na draguljarnicu u Monte-Carlu

Policija još ne želi u javnost izlaziti s podacima o vrijednosti ukradene robe, a prema neslužbenim procjenama riječ je o najmanje 60 milijuna dolara (47 milijuna eura).

Napad je uslijedio godinu dana nakon slične pljačke iste draguljarnice, kada su maskirani pljačkaši prisilili osoblje da isprazni sve sefove s nakitom čija je vrijednost procijenjena na oko 16 milijuna dolara.

Istražitelji vjeruju da su 'ovogodišnji' pljačkaši bili vrlo dobro pripremljeni. 'Čini se se da su znali imena nekih zaposlenika', rekao je glasnogovornik policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene