Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roboti su nova radna snaga u jednom hotelu.


Da su roboti budućnost već znamo, no to što su sve više dio sadašnjosti, kod mnogih izaziva strah. U Japanu, oni su nova radna snaga u jednom hotelu. Rade na recepciji i svoj posao odrađuju bez greške. Čini se da robot postaje ključ uspjeha u turizmu!

Vezani članci Kuća za odmor u Imotskoj krajini - 3 Sve više turista dolazi diviti se ljepotama Imotske krajine: "Danci govore 'beautiful', Amerikanci 'very good'" Gari Capelli Građani bijesni zbog prijedloga ministra turizma: "Ne može meni nitko zabraniti što ću raditi sa svojom kućom, stanom ili štalom"

Nakon što vas je pristojno dočekao, robot se baca na posao! Osoblje hotela koji se otvara sutra - spremno je rad. Ne treba im plaćati radni staž, mirovinsko, zdravstveno... Jesu li ljudi njihovim dolaskom ugroženi?

Mikroskopski tragovi života otkriveni na kometu?

'Naravno da roboti ne mogu zamijeniti ljudsku radnu snagu, ali mogu biti iznimno pristojni i prijateljski raspoloženi. Tražio sam robote programirane upravo za obavljanje ovog posla', rekao je Hideo Sawada. direktor turističke agencije.

Robot vam može praviti društvo i u sobi. Za vas će ugasiti svjetla, nazvati recepciju...

Noćenje stoji 350 kuna. Robot je jeftinija radna snaga. Ona da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, uskoro možda više neće imati smisla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook