Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roboti su nova radna snaga u jednom hotelu.


Da su roboti budućnost već znamo, no to što su sve više dio sadašnjosti, kod mnogih izaziva strah. U Japanu, oni su nova radna snaga u jednom hotelu. Rade na recepciji i svoj posao odrađuju bez greške. Čini se da robot postaje ključ uspjeha u turizmu!

Vezani članci Joško Cebalo, načelnik Stožera CZ DNŽ Načelnik stožera o cijepljenju turističkih djelatnika, testiranju turista i mjerama: "Za dolinu Neretve smo morali predložiti produljenje mjera" Turistička pristojba po dubrovački - 4 Dok sve brine spas turističke sezone, na jugu Hrvatske nelogična poskupljenja: ''Situacija je neizvjesna. Ulaz rezervacija je jako spor''

Nakon što vas je pristojno dočekao, robot se baca na posao! Osoblje hotela koji se otvara sutra - spremno je rad. Ne treba im plaćati radni staž, mirovinsko, zdravstveno... Jesu li ljudi njihovim dolaskom ugroženi?

Mikroskopski tragovi života otkriveni na kometu?

'Naravno da roboti ne mogu zamijeniti ljudsku radnu snagu, ali mogu biti iznimno pristojni i prijateljski raspoloženi. Tražio sam robote programirane upravo za obavljanje ovog posla', rekao je Hideo Sawada. direktor turističke agencije.

Robot vam može praviti društvo i u sobi. Za vas će ugasiti svjetla, nazvati recepciju...

Noćenje stoji 350 kuna. Robot je jeftinija radna snaga. Ona da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, uskoro možda više neće imati smisla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook