Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuni fijasko

"On je ludi idiot, potpuni kreten!": Putin smijenio generala zbog kojeg je ispao gubitnik

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruski zapovjednik koji se smatra odgovornim za neuspjeli napad na Vuhledar, ukrajinski grad u istočnoj regiji Doneck, ovih je dana smijenjen sa dužnosti, a ruski neovisni mediji nazvali su ga - "ludim idiotom".

Riječ je o generalu Rustamu Muradovu, koji je bivši zapovjednik ruskih snaga u Siriji, nakon čega je služio kao šef mirovnog kontingenta u Nagorno-Karabahu. Kao zapovjednik u Ukrajini je služio od listopada 2022. godine, a na mjesto zapovjednika Istočne skupine snaga došao je nakon njezina neuspjeha u napadu na Kijev sa sjeverozapada na početku invazije.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Kakva blamaža VIDEO Putin iznenađen, ovo mu još nitko nije napravio: Situacija ga je toliko zbunila da se nekoliko puta opraštao

Otkako je Muradov postao zapovjednik, Istočna skupina snaga doživjela je potpuni fijasko, pretrpjela teške gubitke te nije uspjela zauzeti Vuhledar u Doneckoj oblasti.

Ruska vojska tijekom napada na Vuhledar izgubila je 36 tenkova, a u samo tri dana izgubljene su dvije elitne mornaričke brigade, od kojih je jedna vjerojatno 155. brigada mornaričkog pješaštva, te 103 komada vojne opreme.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 2 Bez govora o Ukrajini VIDEO/FOTO Nasmiješeni Putin ugostio Lukašenka: "Učinili smo puno kao rezultat našeg zajedničkog rada"

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Pozvao i druge Odbjegli Putinov časnik otkriva sve paranoje ruskog predsjednika i koje se bolesti opsesivno boji

Desni nacionalist i bivši časnik Federalne službe sigurnosti Igor Girkin nazvao je one koji su vodili napad na Vuhledar - potpunim kretenima.

General-pukovnik Andrej Kuzmenko vjerojatno će zamijeniti Muradova na mjestu zapovjednika Istočnog vojnog okruga (EMD), rekao je Institut za proučavanje rata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene