Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred parlamenta

Oko 20.000 prosvjednika protiv 'narančaste' vlasti u Kijevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak tisuća ljudi tražilo je u Kijevu ostavku predsjednika Viktora Juščenka i vlade, koji su, kako tvrde, nesposobni da izvuku zemlju iz svjetske gospodarske krize koja je teško pogodila Ukrajinu.

Prosvjednici, većinom mladi i umirovljenici, okupili su se ispred parlamenta, vlade i predsjedništva, a zatim su krenuli prema glavnom trgu u Kijevu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Zoran Milanović još nema dogovora Ured predsjednika Milanovića objavio dokument ministra Banožića za koji tvrde da je suprotan Ustavu

'Sramite se' i 'Dolje Julija' uzvikivali su prosvjednici koji su u povorci hodali ispred sjedišta vlade, smjerajući na premijerku Juliju Timošenko. Prosvjednici koji su se okupili na poziv proruske oporbe, nosili su transparente s natpisima: 'Dolje vlast' i 'Zaustavite krizu', kao i slike Timošenko na kojima je pisalo 'Gospođa Propast'.

Riječ je o novim prosvjedima koje je organizirala Stranka regija bivšeg premijera Viktora Janukoviča, danas u oporbi, koja traži odlazak nacionalnih čelnika što su na vlast došli nakon masovnih prosvjeda koncem 2004. prozvanih 'narančastom revolucijom'. Na prvim prosvjedima održanim 27. ožujka okupilo se tek oko 5.000 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene