Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Određen pritvor osumnjičenima za zločine u Bugojnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Enesu Handžiću i Senadu Dautoviću osumnjičenima da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u Bugojnu, priopćeno je u srijedu iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Handžić, koji je u ratu obnašao dužnost pomoćnika zapovjednika 307. brigade Armije BiH i Dautović, nekadašnji načelnik policijske uprave u Bugojnu, uhićeni su u ponedjeljak na temelju naloga državnog tužitelja koji ih sumnjiči da su sudjelovali u zločinima nad hrvatskim civilima
i ratnim zarobljenicima počinjenim u Bugojnu 1993. i 1994. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija dolaze u naselja VIDEO Širi se snimka iz susjedstva: Mladi medvjed srušio zaštitara, a njegove borilačke vještine oduševile sve Privođenje Tina Šunjerge (Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/) nezamislivi pokolji Najveći zločini koji su šokirali Hrvatsku: Najgrozomornija ubojstva lede krv u žilama

U priopćenju se navodi da je Sud na temelju iskaza svjedoka i
materijalnih dokaza utvrdio da postoji utemeljena sumnja da su Handžić i Dautović počinili kazneno djelo za koje ih se tereti.

Pritvor je određen na temelju procjene da bi njih dvojica boravkom na slobodi ometali kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili pokušajem uništavanja ili krivotvorenja dokaza. 

Pritvor osumnjičenima može trajati najdulje do 16. svibnja.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene