Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Enesu Handžiću i Senadu Dautoviću osumnjičenima da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u Bugojnu, priopćeno je u srijedu iz sjedišta tog suda u Sarajevu.


Handžić, koji je u ratu obnašao dužnost pomoćnika zapovjednika 307. brigade Armije BiH i Dautović, nekadašnji načelnik policijske uprave u Bugojnu, uhićeni su u ponedjeljak na temelju naloga državnog tužitelja koji ih sumnjiči da su sudjelovali u zločinima nad hrvatskim civilima
i ratnim zarobljenicima počinjenim u Bugojnu 1993. i 1994. godine.

Vezani članci Ovčara Ratni zločin na Ovčari: U velikoj akciji policije privedeni i sudionici zloglasnog špalira? Ruska policija privela najmanje 400 osoba, uključujući Alekseja Navalnog (Foto: AFP) Više od 1000 ljudi marširalo središnjom Moskvom i skandiralo: "Rusija će biti slobodna"

U priopćenju se navodi da je Sud na temelju iskaza svjedoka i
materijalnih dokaza utvrdio da postoji utemeljena sumnja da su Handžić i Dautović počinili kazneno djelo za koje ih se tereti.

Pritvor je određen na temelju procjene da bi njih dvojica boravkom na slobodi ometali kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili pokušajem uništavanja ili krivotvorenja dokaza. 

Pritvor osumnjičenima može trajati najdulje do 16. svibnja.