Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želi bičevanje'

Odgođeno bičevanje žene osuđene jer je pila pivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijske vlasti iznenada su odgodile bičevanje palminim grama manekenke koja je osuđena na tu kaznu zbog toga što je pila pivo u noćnom klubu, ali vlasti su istaknule da će kazna biti izvršena nakon svetog islamskog mjeseca ramazana unatoč kritikama da je kazna preteška.

Kartika Sari Devi Sukarno (32), muslimanka i majka dvoje djece, bila je na putu za ženski zatvor gdje je trebala biti izvršena kazna kada su je policajci vratili kući. Prema objašnjenju tužiteljstva, kazna će biti izvršena nakon ramazana, koji je počeo u subotu. Malezijski islamistički sud osudio je manekenku na bičevanje palminim granama jer je popila pivo u noćnom klubu u hotelu u prosincu 2007. godine te tako prekršila stroge islamske zakone koji muslimanima zabranjuju da piju alkohol.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakoni Stravične scene u Iranu: Žena jedva preživjela kaznu zbog odbijanja nošenja hidžaba Slika nije dostupna Zatečeni samo u donjem rublju Seks u autu? 6 udaraca batinom i 1.000 funti!

'Želi bičevanje'

Kartika je osuđena na šest udaraca palminim granama te na novčanu kaznu u visini od 1.400 dolara. Protiv ove kazne pobunio se i Amnesty International a sama Kartika kazala je da želi bičevanje jer ‘želi poštivati zakone’, (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene