Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više stotina ljudi okupilo se u ponedjeljak ispred gay kluba Pulse na Floridi, kako bi odali počast žrtvama najgoreg atentata izvedenog u Sjedinjenim Državama nakon onog 11. rujna 2001.


"Nikada nećemo zaboraviti žrtve ubijene prije godinu dana u strašnoj pucnjavi u noćnom klubu Pulse. #OrlandoUnitedDay", napisao je na Twitteru američki predsjednik Donald Trump.

Vezani članci Granica između SAD-a i Meksika, ilustracija Među njima i Srbin: Na američko-meksičkoj granici uhićena četvorica s liste terorista Papin posjet Iraku Iran podržao povijesni posjet pape Franje Iraku: ''Nema druge poruke osim dijaloga, mira i prijateljstva između religija''

Amerikanac Omar Mateen je 12. lipnja 2016. ubio 49 i ranio 58 osoba u diskoteci nakon što je prisegnuo na vjernost Islamskoj državi.

Tri sata kasnije ubila ga je policija. Mjesto drame, koje će biti pretvoreno u muzej, otvoreno je u ponedjeljak u dva ujutro, u vrijeme napada, kako bi obitelji i preživjeli odali počast žrtvama.

Ispred zgrade je podignut improvizirani memorijal sa zastavama u duginim bojama, fotografijama žrtava i cvijećem. (HINA)