451499
451499
451499
451499
451499

Omar Mateen okrio motive masakra u kojem je poginulo 49 ljudi

  • , 26.09.2016., 10:25
  • Autor:
  • komentara

Omar Mateen, ubojica koji je u gay klubu u Orlandu ubio 49 ljudi, policijskom je pregovaraču poručio kako je pokolj bio protest zbog američkog bombardiranja ISIS-ovih položaja u Iraku i Siriji.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

"Morat ćete reći američkoj vladi da prestane s bombardiranjima. Ubijaju previše žena i male djece", kazao je Omar Mateen pregovaraču u telefonskom razgovoru u lipnju, nekoliko sati prije no što je poginuo u obračunu s policijom.

Vlasti u Orlandu objavili su transkripte tri telefonska razgovora između ubojice i pregovarača.

"Zračni napad u kojem je poginuo Abu Wahib. To je bio okidač, ok?", izjavio je ubojica.

Kad ga je pregovarač tražio da se identificira, Mateen je odgovorio: "Moje ime je islamski vojnik. Zovi me mudžahedinom, zovi me božjim vojnikom", kazao je.

Istražitelji su naknadno zaključili kako nije bilo direktne veze između ISIS-a i napada na gay noćni klub, javlja HuffingtonPost.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se