Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon obnove

Objavljeno kada će se opet moći na Kip slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka agencija za nacionalne parkove planira ponovno otvoriti newyorški Kip slobode za posjetitelje 4. srpnja, na američki Dan neovisnosti, nakon završetka 59 milijuna dolara vrijednih radova na obnovi spomenika oštećenog prilikom prolaska uragana Sandy.

Turisti će se tako od srpnja ponovno moći popeti unutarnjim stubama do vrha krune Kipa slobode. Oko 3,7 milijuna ljudi posjetilo je Kip slobode 2011. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju New York (Foto: Getty Images) Ukinuli i policijski sat Bili su jedno od najvećih žarišta korone u svijetu, a sad su napokon najavili potpuno otvaranje: "Spremni smo"

>> Evo zašto je zabranjen izlet na Kip slobode

Kruna kipa otvorena je za posjetitelje 4. srpnja 2009., pošto je bila zatvorena od napada 11. rujna 2001. Kip na otočiću u newyorškoj luci ponovno je zatvoren 29. listopada prošle godine nakon prolaska uragana Sandy. Muzej na obližnjem otoku Ellis, gdje je 12 milijuna imigranata ušlo u SAD između 1892. i 1954., koji je također oštećen u prolasku uragana, ostat će do daljnjega zatvoren. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene