Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Soba'

Obogatila se na priči inspiriranoj Fritzlom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irska spisateljica Emma Donoghue, napisala je knjigu inspiriranu slučajem oca-monstruma, Austrijanca Josefa Fritzla, a s njom je za sada zaradila jedan milijun funti.

Priča koja se za sada prodaje na tržištu Velike Britanije i SAD-a inspirirana je Josefom Fritzlom koji je svoju kćer držao zaključanu u podrumu 24 godine, gdje ju je silovao i s njom imao djecu, piše Irish Independent. Njezina knjiga zove se ‘Soba’ i radi se o dječaku i njegovoj majci koji su zatočeni u šupi u vrtu veći dio dječakova života.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

>> Psihijatrica: Fritzl je Elizabeth htio pustiti nakon tjedan dana

U knjizi su majka i sin zaključani u šupi veći dio života, a dječak misli da je ta šupa cijeli svijet Priča je ispričana kroz lik petogodišnjeg Jacka, koji misli da je prostorija u kojoj se nalazi cijeli svijet. Kako bi ga zaštitila, njegova mu majka nikada nije pričala o svijetu izvan šupe. ‘Soba’ je inspirirana slučajem Fritzl, ali sam željela da scenarij bude daleko manje strašan i svojim sam likovima ipak dala dar sunca’, rekla je spisateljica napomenuvši kao je ideju za priču dobila u travnju prošle godine, nedugo nakon što se saznalo za slučaj Fritzl. ‘Da takvu priču ispriča dijete rođeno u zatočeništvu, mislim da to ne bi bila horor priča ili puna tuge, već putovanje iz jednog svijeta u drugi’, kazala je Donoghue.

Mislite li da je umjesno biti inspiriran i zarađivati na takvoj priči?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene