Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znao je da radi nešto pogrešno

Psihijatrica: Fritzl je Elizabeth htio pustiti nakon tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska psihijatrica Heidi Kastner provela je karijeru pripremajući stručne izvještaje o očevima koji su zlostavljali svoju djecu, uključujući i Josefa Fritzla s kojim je za izvještaj razgovarala čak 27 sati.

Na pitanje je li Fritzl imao ikakav osjećaj krivnje Heidi Kastner je odgovorila kako je znao da je to što radi pogrešno, piše Spiegel. ‘Jednom mi je rekao da je svaki dan bilo sve teže prekinuti situaciju s kćeri. Nakon tjedan dana razmišljao je da je pusti iz podruma, ali onda se zapitao kako će to objasniti svojoj supruzi i svima ostalima. Nakon toga je mislio kako mora čekati da njegova kćer postane toliko slomljena da je mogao biti siguran da nikome neće ništa reći. Ali što je duže čekao, jasnije mu je bilo da je najbolje rješenje da je zadrži u podrumu’, rekla je Kastner.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Psihološka procjena Sutra počinje suđenje ocu monstrumu: Psihijatrica pripremila opsežan izvještaj o Josefu Fritzlu Slika nije dostupna Počelo ispitivanje Elisabeth Fritzl

>> Fritzl postao senilan i onemoćali starac

Psihijatrica je opovrgla navode o njegovoj inteligenciji kazavši kako je za to što je učinio Fritzl bilo potrebno veoma malo pameti. ‘Fritzl je tehničar koji je svojim aktivnostima pristupio s preciznošću računovođe. Znala sam da od njega ne trebam očekivati sofisticiranost, on je jednostavan’, istaknula je Kastner te dodala kako joj je to bio zasigurno najneobičniji slučaj, ali se tijekom 12 godina rada susrela sa slučajevima koji su imali veoma slične detalje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene