Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na inauguraciji u Argentini

VIDEO Pojavila se snimka žestokog razgovora Zelenskog i Orbana: Ukrajinski predsjednik otkrio o čemu su razgovarali

Volodimir Zelenski i Viktor Orban
Volodimir Zelenski i Viktor Orban Foto: Afp
Objavljena je snimka razgovora ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Američki predsjednik Joe Biden u Bijelu kuću pozvao je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Njihov sastanak održat će se u utorak s ciljem da se istakne nepokolebljiva potpora Ukrajini u borbi protiv ruske agresije, istaknuli su iz Bijele kuće.

"Kako Rusija povećava broj napada projektilom i dronovima, vođe će razgovarati o hitnim potrebama Ukrajine i važnosti potpore SAD-a u ovom ključnom trenutku", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, prošlog su tjedna republikanski senatori blokirali 106 milijardi dolara pomoći Ukrajini i Izraelu jer je iz zakonodavnog paketa isključena reforma imigrantskog sustava. Zelenski će se u utorak ujutro obratiti Senatu.

Pročitajte i ovo Prvi hrvatski Rafale Prvi stižu u proljeće FOTO/VIDEO Čuvari hrvatskog neba: Moćni borbeni zrakoplovi nisu jeftini, ali su i stvar prestiža i ozbiljna poruka

Ukrajinski predsjednik jučer je bio na inauguraciji novoizabranog argentinskog predsjednika Javiera Mileija, a ondje je razgovarao i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Nakon inauguracije na internetu se pojavio video koji prikazuje njihov žestoki razgovor unutar zgrade argentinske vlade. Detalji toga o čemu su njih dvojica razgovarala nisu poznati, ali je Zelenski objavio video u kojem je to otkrio.

"Na marginama inauguracije najiskrenije moguće razgovarao sam s mađarskim premijerom Orbanom. Naravno da smo razgovarali o našim europskim temama", rekao je.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu Mađarska je više puta opstruirala slanje sredstava Europske unije Kijevu te se protivila sankcijama Rusiji. Orban je odbio pružiti vojnu pomoć Ukrajini i zaprijetio da će blokirati njezino pristupanje Uniji ako čelnici ne preispitaju svoju cjelokupnu strategiju potpore Ukrajini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene