Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upute za preživljavanje

OBJAVLJEN VODIČ Što činiti ako se zateknete usred terorističkog napada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su ključne stvari koje vodič navodi da ih morate napraviti, a koje bi vam, tvrde autori, mogle spasiti život.

Radi se o odluci koja bi vam mogla spasiti život u slučaju terorističkog napda - pobjeći ili se praviti mrtav? Točan odgovor je, barem ako je vjerovati vodiču kojeg je izdao britanski Nacionalni ured za borbu protiv terorizma, pobjeći ili se skriti iza debelog zida, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Vincent van Quickenborne nakon napada u Bruxellesu "Ovo je neoprostiva pogreška koja je imala dramatične posljedice": Belgijski ministar pravosuđa podnio ostavku

A novi vodič objavljen je nakon što se dio posjetitelja u dvorani Bataclan spasio tako što je mirno ležao na podu dok su teroristi nasumce pucali po gomili.

KONAČNO I SLUŽBENO POTVRĐENO Ubijen glavni organizator napada

Evo što vodič navodi da trebate raditi ako se nađete usred napada:

1. Bježite - prepoznajte najsigurniji put i pobjegnite ako možete. Inzistirajte da i drugi pođu s vama, a osobne stvari ostavite.

2. Sakrijte se - ako ne možete pobjeći, sakrijte se. Pokušajte naći sigurno mjesto za skrivanje, idealno bi bilo iza debelih zidova. I ne zaboravite da meci mogu 'putovati' kroz staklo, drvo ciglu i metal. Također, isključite zvuk na mobitelu.

3. Recite - kada dođete u mogućnost pozovite policiju i dajte im što je više informacija moguće - gdje su sumnjičenici i kako izgledaju, koliko je ljudi ostalo unutar zgrade...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene