Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su ključne stvari koje vodič navodi da ih morate napraviti, a koje bi vam, tvrde autori, mogle spasiti život.


Radi se o odluci koja bi vam mogla spasiti život u slučaju terorističkog napda - pobjeći ili se praviti mrtav? Točan odgovor je, barem ako je vjerovati vodiču kojeg je izdao britanski Nacionalni ured za borbu protiv terorizma, pobjeći ili se skriti iza debelog zida, prenosi CNN.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Velika akcija policije na ulicama Beča - 3 Austrija razmišlja o dugotrajnom zatvoru za osuđene teroriste i oduzimanju državljanstva potencijalnim napadačima

A novi vodič objavljen je nakon što se dio posjetitelja u dvorani Bataclan spasio tako što je mirno ležao na podu dok su teroristi nasumce pucali po gomili.

KONAČNO I SLUŽBENO POTVRĐENO Ubijen glavni organizator napada

Evo što vodič navodi da trebate raditi ako se nađete usred napada:

1. Bježite - prepoznajte najsigurniji put i pobjegnite ako možete. Inzistirajte da i drugi pođu s vama, a osobne stvari ostavite.

2. Sakrijte se - ako ne možete pobjeći, sakrijte se. Pokušajte naći sigurno mjesto za skrivanje, idealno bi bilo iza debelih zidova. I ne zaboravite da meci mogu 'putovati' kroz staklo, drvo ciglu i metal. Također, isključite zvuk na mobitelu.

3. Recite - kada dođete u mogućnost pozovite policiju i dajte im što je više informacija moguće - gdje su sumnjičenici i kako izgledaju, koliko je ljudi ostalo unutar zgrade...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook