Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilne padaline u Italiji

U nevremenu na Siciliji najmanje troje poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme diljem Italije uzrokuje poteškoće po cijeloj zemlji, a zbog obilnih bujica život su izgubile 3 osobe.

Automobil s dvije žene i 7-godišnjom djevojčicom blizu Sirakuze na istoku Sicilije, odnijela je u nedjelju ujutro bujica, izvijestili su talijanski mediji, dok jako nevrijeme hara jugom Italije.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Do tragedije je došlo u Contradi Romanello, u zoni Nota. Ostala četiri člana iste obitelji, među kojima je i majka djeteta, spasila su se iz nabujale rijeke.

Još jedan automobil odnijela je rijeka Simeto, blizu Catanie, također na istoku otoka, ali su putnici imali više sreće. Vatrogasni helikopter iz Catanije sudjelovao je u spašavanju putnika iz vozila.

FOTO Gorski kotar POD LEDOM, više od polovice stanovništva bez struje, ceste zatvorene

Cijela Italija zahvaćena je od petka strašnim nevremenom uz snijeg u Alpama te obilne kiše koje izazivaju bujice. Nevrijeme u tom području predviđa se najmanje do utorka.

U Rimu je razina Tibera kulminirala tijekom noći ali rijeka nije prodrla preko nasipa te uzbuna više nije na snazi, usprkos mjestimičnim poplavama na periferiji.

U Alpama obilne snježne padaline otežavaju veze, a izazvale su i prekid struje. U Trentinu-Južnom Tirolu palo je više od dva metra snijega. Svi prijevoji su zatvoreni, a ukinuti su neki vlakovi prema Austriji. (Hina/AFP)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene