Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprali ga i pomolili se

Obama: S Osaminim tijelom smo se odnosili s poštovanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da su američke snage 'poštovale' tijelo Osame bin Ladena kada su ga pokapale u more.

'O tome smo, očito, vodili mnogo više brige nego što je to činio Bin Laden kada je ubio 3000 ljudi. Njega nije bilo briga', rekao je Obama u emisiji '60 minuta' televizije CBS. 'Ali, to je nešto što nas čini drugačijima. Mislim da smo to napravili primjereno', rekao je Obama.

Pročitajte i ovo Ilustracija pravila odijevanja Nova zabrana u školama razljutila vjernike: Otac prijetio smrću ravnatelju, pozvan na sud Prosvjed Salwana Momika ispred džamije u Stockholmu Prosvjed ispred džamije Muškarac u Švedskoj umotao Kuran u slaninu i zapalio ga: Već stigla reakcija turskog ministra

>> Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

>> VIDEO: Amaterska snimka bin Ladenove vile nakon napada

Brzi Bin Ladenov pogreb s palube nosača zrakoplova u sjevernom Arapskom moru podigao je buru, jer su mnogi muslimani tvrdili da je to učinjeno suprotno islamskim običajima. Amerikanci su objavili da je Bin Ladenovo tijelo oprano i da je u skladu s vjerskim zakonima prije pogreba pročitana islamska molitva.

Šeik: To nisu islamski običaji

'Bila je to zajednička odluka', rekao je Obama, odgovarajući na pitanje je li sam donio odluku o brzom pogrebu. 'Unaprijed smo razmislili što čemo učiniti ako Bin Laden bude usmrćen u akciji. I mislim da smo pokušali učiniti nešto, savjetujući se sa stručnjacima za islamske zakone i običaje, što je primjerno, što se prema mrtvom tijelu odnosi s poštovanjem', kazao je Obama.

Saudijski šeik Abdul Mohsen Al-Obajkan, savjetnik saudijskog dvora, rekao je da ovo nije bio islamski način pogreba. 'Islamski je način da se pokojnika pokopa u zemlju (ako umre na zemlji) kao i sve druge ljude', kazao je.  (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene