Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poharana tsunamijem

Obama obećao brzu pomoć Američkoj Samoi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik u srijedu je obećao da će odmah poslati pomoć Američkoj Samoi, obale koje je u utorak navečer, po istočnoameričkom vremenu, poharao tsunami kao posljedica snažna potresa na udaljenosti od 120 km u podmorju južnog Pacifika.

'Proglasio sam stanje elementarne nepogode za Američku Samou, što će osigurati potrebna sredstva za pun, brz i agresivan odgovor. Savezna agencija za upravljanje krizama (FEMA) u stalnoj je vezi s hitnim službama, a Obalna straža osigurat će raspodjelu sredstava u ona područja koja trebaju hitnu pomoć', naveo je Obama u priopćenju Bijele kuće. Američki je predsjednik izrazio spremnost i za pomoć susjednoj otočnoj državi Samoi i drugima u tome području, pogođenu tsunamijem.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

Tsunami, koji je negdje dosezao visinu od 7,5 metara, na Američkoj Samoi i susjednim otočjima Samoi i Tongi, zbrisao je cijela obalna sela i turistička odmarališta te odnio najmanje 113 života i počinio velike materijalne štete. Agencija FEMA je u stradalo područje poslala dvije ekipe za procjenu šteta, koje su u utorak poletjele zrakoplovom C-130 'hercules' Obalne straže iz Barbers Pointa na Havajima. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene