Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama isključio je u srijedu mogućnost američkog vojnog uključivanja u događanja u Ukrajini, zagovarajući diplomatsko rješenje u sukobu između Ukrajine i Rusije zbog Krima.


"Nećemo se dati uvući u vojni izlet u Ukrajini", rekao je Obama u intervjuu jednoj američkoj televizijskoj postaji. "Ne trebamo izazivati rat s Rusijom", naglasio je američki predsjednik.

Vezani članci Glasovanje u Rusiji Pristaše Alekseja Navaljnog se nadaju uspješnom prosvjednom glasanju, a Google i Apple ne odgovaraju na optužbe Plinska rafinerija Ukrajina će zbog njemačko-ruskog projekta godišnje ostati bez 1,5 milijardi dolara: "Smatramo ga opasnim geopolitičkim oružjem"

Obama, koji je u ponedjeljak uveo sankcije za 11 dužnosnika iz Rusije i Ukrajine, rekao je da će SAD poduprijeti diplomatske napore kako bi se izvršio pritisak na Rusiju.

NATO: 'Krim je najveća prijetnja stabilnosti Europe nakon Hladnog rata'

"Postoji bolji put i ja mislim da čak i Ukrajinci uviđaju da ne bi bilo dobro da se Rusija vojno angažira, to ne bi bilo dobro ni za Ukrajinu", poručio je. Istodobno je najavio uvođenje dodatnih sankcija u slijedećih nekoliko dana.

Ako Rusija je popusti međunarodnom pritisku, "možete očekivati još više učinkovitih gospodarskih akcija u suradnji s našim europskim saveznicima, koje bi mogle u konačnici imati značajan učinak na rusko gospodarstvo", rekao je američki predsjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook