Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Dmitri Medvedev pozvali su pregovarače koji raspravljaju o nuklearnim pitanjima da se još više angažiraju na dovršenju novoga sporazuma o kontroli nuklearnog oružja kojim bi se zamijenio dogovor iz razdoblja Hladnog rata koji istječe ovaj tjedan.


Glasnogovornik američkog Vijeća nacionalne sigurnosti Mike Hammer, u utorak je izjavio kako su Obama i Medvedev to pitanje spomenuli u ponedjeljak u telefonskom razgovoru, čija je glavna tema bila američki plan za Afganistan.

>> Sve bolji odnosi Rusije i SAD-a

Vezani članci Slika nije dostupna Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena Slika nije dostupna Medvedev očekuje oporavak eurozone

Američki i ruski pregovarači nastoje dovršiti dogovor o Sporazumu o strateškom smanjenju oružja (START) koji istječe 5. prosinca. Sporazumom će se smanjiti nuklearni arsenali dviju zemalja. Hammer je također kazao kako su Obama i Medvedev 'pregovaračima savjetovali da udvostruče napore na rješenju ovoga iznimno važnog pitanja'. (Hina)