Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spomenuli u telefonskom razgovoru

Obama i Medvedev za veću kontrolu nuklearnog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Dmitri Medvedev pozvali su pregovarače koji raspravljaju o nuklearnim pitanjima da se još više angažiraju na dovršenju novoga sporazuma o kontroli nuklearnog oružja kojim bi se zamijenio dogovor iz razdoblja Hladnog rata koji istječe ovaj tjedan.

Glasnogovornik američkog Vijeća nacionalne sigurnosti Mike Hammer, u utorak je izjavio kako su Obama i Medvedev to pitanje spomenuli u ponedjeljak u telefonskom razgovoru, čija je glavna tema bila američki plan za Afganistan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

>> Sve bolji odnosi Rusije i SAD-a

Američki i ruski pregovarači nastoje dovršiti dogovor o Sporazumu o strateškom smanjenju oružja (START) koji istječe 5. prosinca. Sporazumom će se smanjiti nuklearni arsenali dviju zemalja. Hammer je također kazao kako su Obama i Medvedev 'pregovaračima savjetovali da udvostruče napore na rješenju ovoga iznimno važnog pitanja'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene