Napadač je priveden, a motivi napada zasad nisu poznati.

Galerija


Učenik je nožem i vilicom u utorak ujutro oko 8:30 ranio učitelja i još troje zaposlenika škole u glavnom gradu Norveške Oslu, objavila je policija.

Vezani članci Vladina zgrada ispred koje se dogodio napad nožem (Foto: PA Images/PIXSELL) - 7 Krvavi incident ispred britanskog ministarstva unutarnjih poslova: Muškarac izboden nožem Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Objavljeni detalji napada na policajce u Murskom Središću, otkriveno tko je kamenom pogodio jednog od policajaca

Napadač je priveden, a motivi zasad nisu poznati, piše The Independent.

Sve četiri žrtve prevezene su u bolnicu, gdje su im ustanovljene lakše ozljede, ugrizi i porezotine. Svi su zaposleni u osnovnoj školi Brynseng na istoku grada.

Sven Christian Lie iz policije Osla kazao je kako je odmah pokrenuta istraga te se ispituju svjedoci. Lie je potvrdio da nitko od napadnutih nije zadobio ubodne rane. Dječak, za kojega je rekao da je vrlo mlad ne otkrivajući njegovu dob, uhićen je unutar škole. Žrtve je napao nožem i vilicom iz školske kantine. 

Iz škole o napadu zasad nemaju komentara.

Sukob učenika dviju škola?

U školu su odmah došli brojni zabrinuti roditelji.

"Ovo je apsolutno užasno. Iz škole su me odmah obavijestili o situaciji. Nadam se da će se netko kvalitetno pobrinuti za to dijete", kazala je za norveški Dagbladet majka djeteta koje pohađa Brynseng.

Dodala je kako je ova škola na glasu kao mirna i pouzdana.

Prema pisanju norveškog portala, u incidentu su sudjelovali i učenici iz obližnje škole Hasle, koji zbog preuređenja svoje škole privremeno nastavu pohađaju upravo u školi Brynseng.

U istraživanju provedenom 2018. godine, 19 posto ispitanih norveških učitelja i nastavnika kazalo je da su bili meta nasilja ili su napadnuti u posljednjih 12 mjeseci.