Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena starog imanja

Novo poglavlje za kuću u kojoj je 1947. umro zloglasni gangster

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 90 godina staro imanje dugo je propadalo.

Novi vlasnici kuće u Miamiju koja je nekad pripadala slavnom gangsteru Al Caponeu otvorili su vrata svog doma za medije kako bi predstavili veliki projekt obnove.

Pročitajte i ovo Obnova mrtvačnice na groblju Mirogoju važna obavijest Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju, ispraćaji preselili na novu lokaciju Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3

Riječ je o kući u kojoj je zloglasni gangster iz Chcaga umro 1947. godine. Gotovo 90 godina staro imanje dugo je propadalo dok ga nedavnoj nije kupio privatni investitor.

Novi vlasnik nada se da će mu kuća donijeti financijsku korist. Obnovljenu vila postat će naime set za reklame, filmove, fotografiranje.

'I Al Capone je pao jer nije plaćao porez, no kod nas nitko ne pada'

Deirdre Marie Capone, gangsterova nećakinja koja je o njemu napisala knjigu, rekla je da je na imanju vozila svoj prvi bicikl i naučila plivati u bazenu koji je dio imanja.

Al Caponea se sjeća kao obiteljskog čovjeka koji je nosio pregaču kada je kuhao. Drugi su ga poznavali kao nasilnog švercera i mafijaša, ali njegova nećakinja kaže da su za stvaranje takvog dojma dijelom zaslužni i holivudski filmaši.

Prodaje se vila ozloglašenog gagstera

Inače, kuća je koštala više od 8 milijuna američkih dolara, a dodatnih 1,75 milijuna namijenjeno je za renoviranje.

Capone je vilu kupio 1928. godine u jeku prohibicije. U njoj je živio nekoliko godina nakon što je 1939. pušten iz zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene