Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Detaljnom pretragom područja na kojem je pronađen ovaj krijumčar, policija je otkrila 45 metara dugačak podvodni tunel koji direktno vodi do jedne kuće u Mexicaliu.


Californijska je policija otkrila podvodni tunel za krijumčarenje nakon što je uhitila ronilaca koji je pokušao prokrijumčariti 25 kilograma kokaina preko granice s Meksikom.

Vezani članci Kokain, ilustracija (Foto: AFP) Kod španjolske obale otkrivena podmornica s dvije tone kokaina: Uhićena dva dilera, policija traga za trećim Uhvaćen diler u Istri (Foto: PU istarska) - 2 Pao diler u Istri: Policija ga uhvatila u šumi s pola kilograma kokaina, u domu mu našli pištolj, streljivo i novac

Evelio Padilla na sudu se očitovao krivim za optužbe posjedovanja veće količine droge, kršenje zakona koji predviđa kaznu i do 20 godina zatvora, te pristao na nagodbu Federalnog suda u San Diegu.

Peruanski parlament odobrio rušenje zrakoplova koji krijumčare drogu

Granični policajci koji patroliraju morem uz meksičku granicu pronašli su Padillu u ronilačkom odijelu nedaleko od mjesta Calexico u Californiji, piše The Independent.

Pronašli su i ronilački spremnik koji sprječava izlaženje kisika, odnosno koji zadržava kisik i ugljikov diksid s ciljem da ne izlazi na površinu u obliku mjehurića. Uz ronioca je pronađen i paket kokaina.

Detaljnom pretragom područja na kojem je pronađen ovaj krijumčar, policija je otkrila 45 metara dugačak podvodni tunel koji direktno vodi do jedne kuće u Mexicaliu, pograničnom mjestu s meksičke strane granice.

Padilla je kazao kako je u ovaj posao bio uvučen greškom, te kako nije imao izbora. Kazali su mu da će pomoći nekim ljudima preći granicu, no umjesto ljudi dobio je paket. Nije znao što se u njemu nalazi.

Vlasti, kako s američke, tako i s meksičke strane, obvezale su se da će učiniti sve da otkriju tko je tunel izgradio i tko ga održava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook