Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od tisuću mladih prosvjedovalo je sredinom dana pred policijskom upravom u središtu Atene, zbog smrti mladića koji je 6. prosinca stradao pogođen policijskim metkom, dok su se diljem zemlje održavali brojni drugi prosvjedi.


Veliki broj pripadnika specijalne policije raspoređen je pred zgradom policije u središtu grčke prijestolnice, a prosvjedi se zasad odvijaju mirno.

Vezani članci Mladi u kafiću, ilustracija Plenkoviću, evo ideje: Mlade nagrađuju sa 150 eura ako se cijepe, novac mogu potrošiti na hotele, avio karte ili koncerte Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija''

Stotinjak mladih i aktivisti ljevice okupili su se ispred Palače pravde u Ateni gdje su čekali prvu skupinu od šest mladih privedenih tijekom incidenata ovog vikenda. 

>> Nakon nasilne noći u Ateni ponovo mirno

>> Prosvjedi 'u bijelom' zbog ubojstva dječaka u Grčkoj

'Solidarnost s taocima države', izvikivali su pod nadzorom policije.

Tri druga skupa gimnazijalaca organizirana su tijekom jutra i oni su blokirali glavne prometnice u gradu. Na jednom od tih skupova, pred zatvorom u četvrti Korydallo, prosvjednici su bacali molotovljeve koktele, a policija suzavac.

U predgrađu Soluna skupina mladih zauzela je općinu, a u mjestu Ioannina na otoku Lesbosu zauzete su prostorije državnog radija.

U Patrasu je nekoliko stotina gimnazijalaca i studenata prosvjedovalo u središtu grada.