Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedi 'u bijelom' zbog ubojstva dječaka u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noseći bijele majice i cvijeće u rukama, manje skupine Grka okupile su se danas u središtu Atene i drugim gradovima kako bi odale počast dječaku čije je ubojstvo u policijskoj pucnjavi prije tjedan dana izazvalo najgore ulično nasilje u Grčkoj u posljednjih nekoliko desetljeća.

Školski kolege 15-godišnjeg Alexandrosa Grigoropoulosa i građani Atene okupili su se na trgu pred zgradom parlamenta. 'Došli smo odati počast Alexandrosu', rekla je Chryssoula Kapsali na trgu Syntagma na kojem se okupilo oko 200 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

Policija je objavila da se slični prosvjedi održavaju na još nekoliko mjesta u Ateni i još dva grčka grada.

Dječakovo ubojstvo 6. prosinca pokrenulo je diljem Grčke val sedmodnevnog uličnog nasilja u kojem su sudjelovali studenti i anarhisti. Policija je uhitila 432 osobe, a počinjena šteta samo u Ateni procijenjena je na oko 200 milijuna eura. U subotu ujutro situacija u glavnom grčkom gradu bila je mirna.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene