Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon nasilne noći u Ateni ponovo mirno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mir se u nedjelju ujutro ponovo vratio na ulice Atene nakon noći u kojoj su izbili sukobi između više desetaka mladih prosvjednika i policijskih snaga pokraj politehničke škole koju su studenti zaposjeli nakon smrti petnaestogodišnjaka 6. prosinca.

Sukobi su trajali do 1.30 sati po srednjoeuropskome vremenu. Mladi su palili kontejnere za smeće i podizali manje barikade koje je policija odmah rušila. Zapaljeno je dvadesetak kontejnera.

Pročitajte i ovo Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost" Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Okršaji su počeli nakon napada na policijsku postaju u četvrti Exarchia, gdje je od policijskog metka smrtno stradao petnaestogodišnji Alexis Grigoropulos.

Usto, nepoznate osobe su bacale molotovljeve koktele na ured grčke banke Eurobank u četvrti Panormu, oštetivši ulaz i bankomat. Zapaljena su i dva luksuzna automobila.

Molotovljevi kokteli bačeni su i na dva ureda Grčke nacionalne banke (BNG), na ured Eurobanke i ministarstva okoliša i javnih radova u četvrti Patission, pričinivši materijalnu štetu.

Studenti koji su se u subotu navečer mirno okupili na glavnom trgu Syntagma, preko puta parlamenta, paleći svijeće, razišli su se u zoru. Prema policiji, u subotu i tijekom noći privedeno je 86 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene