Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele nadograditi nuklearku

Novi blok Krškog grijat će i Ljubljanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o gradnji novog bloka nuklearke u Krškom, bude li donesena, mogla bi riješiti i pitanje grijanja većih slovenskih gradova, rekao je jedan od čelnika kompanije GEN energija, javlja u nedjelju agencija STA.

'Novi nuklearni reaktor na laku vodu treće generacije omogućio bi veću ekonomičnost, pa i korištenje toplinske energije za Krško, Brežice i Novo Mesto, a dugoročno i za Ljubljanu', izjavio je za Slovensku tiskovnu agenciju STA Jože Špiler iz sektora za investicije kompanije GEN energija koja planira gradnju novog bloka nuklearke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podrhtavanje tla Kod Krškog zatreslo 2.6 po Richteru, potres se osjetio do Zagreba: "Kao da mi je netko pogurao krevet" Požar u Sloveniji vatrena stihija FOTO/VIDEO Dramatični prizori u susjedstvu: Požar se vidi iz Ljubljane, u gašenju sudjeluje i vojska

Novi nuklearni blok imao bi snagu 1600 megavata, a godišnje bi proizveo od 8 do 12 milijardi kilovatsati električne energije, bez negativnih učinaka na okoliš, tvrdi Špiler. Gradnja bi stajala od 3 do 5 milijardi eura. Slovenski parlament ove godine trebao bi odlučivati hoće li novu nuklearku staviti u nacionalni energetski program. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene