Grčka policija, arhiva
Grčka policija, arhiva Foto: Afp

Najmanje četiri muškarca sudjelovala su u brutalnom ubojstvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Ateni, zabilježile su nadzorne kamere okolnih ugostiteljskih objekata i zgrada. Objavljeni su novi detalji likvidacije vođa crnogorskog mafijaškog klana.


Dok su dvojica napadača pazila na goste u restoranu, druga dvojica pucala su u Dedovića i Stamatovića. Ciljali su im u glavu i ispalili dvadesetak hitaca.

Vezani članci Muškarac zatukao ženu u Šarengradu Strava kod Iloka: Metalnim predmetom zatukao vlastitu majku pa pobjegao, otprije je poznat policiji Turizam, ilustracija Počinju pripreme za turističku sezonu: Jedna država provodi brzu kampanju cijepljenja, drugu će turisti moći posjetit već od kraja svibnja

"Ubojice su bili profesionalci i prema načinu na koji barataju oružjem, vrlo su iskusni. Svoje žrtve mirno su nanišanili. Ispalili su dvadesetak hitaca da bi ubili dvije osobe, što ukazuje na njihovu odlučnost da ih ubiju. Obojici su pucali u glavu. U restoran su ušli mirno, u prvom trenutku svi su pomislili da su gosti", kazao je izvor iz atenske policije, prenosi Blic.

Grčki mediji navode da su trojica napadača u dvadesetim godinama, a da je jedan među njima bio u dobi od oko 45 godina. Supruga Stevana Stamatovića prevezena je u bolnicu s ozljedom noge. Prema neslužbenim informacijama, u bolnici se nalazi i dijete koja je prisustvovalo ubojstvu i ozljeđivanju. Ono je pod nadzorom psihijatra zbog velikog šoka koja je pretrpjelo.

Javnost je šokirana ubojstvom dvojice kriminalaca, ali i brzinom kojom se sve dogodilo. Naime, u 30 sekundi maskirani su napadači ušli u restoran i zapucali. Nakon toga su pobjegli džipom za kojim traga grčka policija. Snimljeni su nadzornim kamerama, no s obzirom na to da su bili dobro maskirani, mala je vjerojatnost da će biti otkriveno tko su. Iza njih su ostale čahure kalibra 9 mm iz dva različita pištolja.