Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Novi američki predsjednik mora se angažirati na mirovnom procesu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski pregovarač Saeb Erekat pozvao je budućeg, novog američkog predsjednika da se odmah po izboru na novu dužnost angažira na izraelsko-palestinskom mirovnom procesu.

Erekat je to izjavio na konferenciji za novinare održanoj u Tokiju, zajedno s izraelskim ministrom unutarnjih poslova Meirom Sheetritom, javlja Hina.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Dvojica muškaraca sudjelovala su u radu 'četvrte konferencija čiji je cilj uspostavljanje međusobnog povjerenja između Izraelaca i Palestinaca', a organizirala ju je japanska vlada.

'Bez obzira na to tko će biti izabran za idućeg američkog predsjednika, John McCain ili Barack Obama, treba se odmah angažirati na mirovnom procesu, ne gubeći vrijeme', kazao je Erekat, dodavši kako mu je jasno da će se budući prvi čovjek Amerike morati angažirati i na drugim svjetskim problemima, primjerice, na problemu ekonomske krize, problemu Afgnistana te Iraka i Irana.

'No potrebno je da SAD i dalje, u vlastitom interesu, ostane angažiran u izgradnji mira među Palestincima i Izraelcima, Izraelcima i Sirijcima te Izraelcima i Libanoncima', kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene