Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju se detalji

Nova tragedija kod Lampeduse: Potonuo brod s 200 emigranata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski brodovi opet su upućeni prema Lampedusi gdje je potonuo brod s 200 osoba.

Najmanje je 14 osoba izgubilo život u potonuću broda nakrcana ilegalnim imigrantima u međunarodnim vodama između libijske obale i talijanskog otoka Lampeduse, priopćila je talijanska ratna mornarica, dodajući da je više od 200 izbjeglica spašeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spašavanje u tijeku STRAVIČNA TRAGEDIJA: Potonuo brod s 250 migranata, deseci mrtvih Slika nije dostupna Havarija kod Lampeduse Horor priče preživjelih: Satima smo plutali, hvatali smo se za leševe

Nesreća se dogodila u 13.00 sati po srednjoeuropskome vremenu, 160 km južno od talijanskog otoka Lampeduse i 80 km od libijske obale, dodao je za AFP glasnogovornik ratne mornarice koja je sudjelovala u operaciji spašavanja na moru "Mare Nostrum" pokrenutoj u listopadu prošle godine.

Tragedija: U brodolomu se utopilo 36 ljudi, među njima i trudnica

Gradonačelnik Lampeduse, Giusi Nicolini, potvrdio je da se 14 ljudi utopilo, dodajući da je "215 izbjeglica spašeno".

Isusovačko središte za izbjeglice navodi da je broj žrtava veći, barem 40. Nekoliko talijanskih glasila piše da je na brodu bilo 400 ljudi.

Usto, 340 izbjeglica, među kojima 40 žena i 13 djece, uglavnom iz Sudana i Eritreje, pružena je pomoć u vodama ispred Sabrathe, u Libiji kada je njihov brod počeo tonuti, priopćila je libijska mornarica.

Libijske vlasti su dan ranije bile izvijestile da se najmanje 36 izbjeglica utopilo a 42 su se vodili kao nestali u brodolomu koji se u utorak dogodio ispred libijske obale. Po izjavama preživjelih u čamcu je bilo 130 izbjeglica iz Malija, Senegala, Gambije, Kameruna, Burkine Faso i iz drugih afričkih zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene