Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestale 42 osobe

Tragedija: U brodolomu se utopilo 36 ljudi, među njima i trudnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje se 36 izbjeglica utopilo, a 42 se vode kao nestali u potonuću čamca u utorak ispred libijske obale, rekao je u nedjelju glasnogovornik libijske mornarice, a prenose svjetske agencije.

'Čamac je potonuo 4 km od Garabullija (50 km istočno od Tripolija). Spasili smo 52 afričkih izbjeglica. Dosad smo izvukli 36 trupala, među kojima 24 danas', rekao je pukovnik Ajub Kasem dodajući da se 42 osobe vode kao nestale, prenosi agencija France Presse.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu" Ilustracija (Foto: AFP) Mnogi su nestali ili se utopili Tragičan dan na Sredozemlju: Najmanje dvoje imigranata poginulo nakon ispuhivanja gumenog čamca

Agencija Reuters navodi da je barem 40 ljudi izgubilo život u toj nesreći.

Među poginulima je i jedna trudnica.

Po izjavama preživjelih, u čamcu je bilo 130 izbjeglica iz Malija, Senegala, Gambije, Kameruna, Burkine Faso i iz drugih afričkih zemalja, dodao je pukovnik Kasem.

Po njegovim riječima, trup čamca je bio oštećen i puknuo je pod teretom putnika nedugo nakon isplovljavanja iz Garabullija.

Očajna majka nakon potonuća broda: 'Vratite mi moje dijete!'

Libija je zemlja tranzita prema europskoj obali za stotine tisuća emigranata, uglavnom iz Afrike. Po dolasku na libijsku obalu ukrcaju se u velikom broju u gumene čamce ne bi li preko Sredozemnog mora dospjeli na Maltu ili na talijanski otok Lampedusu, ispred Sicilije. Na tom putu se svake godine utopi više stotina ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene