Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Skupina teoretičara zavjere vjeruje da je Zemlja šuplja i da u njoj žive superiorni "ljudi izvanzemaljci", vikinzi i nacisti te da se u njezinoj jezgri zapravo nalazi nešto poput Rajskog vrta.


Teoretičari također vjeruju da su NLO-i poslani na Zemlju kao "čuvari planeta" čija je zadaća špijuniranje ljudske rase i sprječavanje potencijalnog nuklearnog rata, piše Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kennedyja je ubila CIA jer je zahtijevao istinu o izvanzemaljcima' Slika nije dostupna Pogledajte svih 116 fotografija koje je NASA poslala izvanzemaljcima

Predvodi ih autor teorije Rodney Cluff koji tvrdi kako već ima na tisuće pratitelja. On je toliko uvjeren da je njegova teorija točna da je 2007. godine organizirao "put u središte Zemlje". Ekspedicija je trebala ući kroz pukotinu na Sjevernom polu, a svi koji su željeli sudjelovati su trebali platiti 15.000 funti. Ekspedicija je ipak na kraju otkazana, no Cluff i dalje vjeruje da tamo postoji unutarnji raj s vlastitim Sunčevim sustavom, Mjesecom i drugim planetima.   

Zagovornici ove teorije vjeruju da, osim na polovima, postoji još i portal na Himalaji kroz koji se može ući u središte Zemlje. Vjeruju da su kroz njih nacisti uspjeli pobjeći nakon Drugog svjetskog rata te da je u tim portalima nestala i kolonija Vikinga.

"Ne znam kako su se mogli tako zabuniti da misle da je Zemlja ravna, no očito su u krivu. Zemlja nije ravna, ona je šuplja. Redovito nas špijuniraju pomoću letjelica i letećih tanjura. Žele nas držati na oku kako bi spriječili nuklearni rat. Većina NLO-a zapravo dolazi iz našeg planeta", tvrdi Cluff.

1811. godine norveški mornar Olaf Jansen tvrdio je da je uplovio kroz ulaz u Zemlju na Sjevernom polu. Tvrdio je kako je u tom raju godinama živio sa svojim ocem i ljudima visokim preko 3 i pol metra koji su imuni na bolesti. 

Naravno, moderna je znanost opovrgnula sve te teorije.