Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije surađivao

Nova snimka ISIS-ovog ubojstva razlikuje se od svih prijašnjih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski stručnjaci počeli su analizirati novu snimku ISIS-a kako bi shvatili zašto se razlikuje od svih prijašnjih.

Nova ISIS-ova snimak smaknuća ponovno je potresla svijet. Ovog puta među žrtvama je američki humanitarac Peter Kassig koji se prije humanitarnog rada borio u Iraku.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

Analitičari su zamijetili kako se ovaj video razlikuje od svih dosadašnjih koje je ISIS pustio u javnost. Snimka traje 16 minuta te se jasno vidi kako su pokušali zadovoljiti neke produkcijske standarde. Dodatnu dramatičnost postigli su dugim i detaljnim snimanjem 15 zarobljenika u plavim kombinezonima. Scena je završila odrubljivanjem njihovih glava.

Džihadisti IS-a objavili zvjersku snimku odrubljivanja glava 15 vojnika

Nakon ove scene prikazali su odsječenu glavu Petera Kassiga. Tijelo nisu pokazali, ali autentičnost snimke je potvrđena. Za razliku od prvog dijela videa ovaj s Kassigom je snimljen prilično traljavo, s lošim osvjetljenjem i samo jednom kamerom. Obavještajci su krenuli u istraživanje ovih snimaka.

Kasssigovi prijatelji kažu kako je on u vojsci bio obučen za talačke situacije te da vjerojatno nije htio surađivati s džihadistima, budući da u ovom videu, za razliku od dosadašnjih videa, talac nije rekao apsolutno ništa.

Zanimljivo je i kako se Kassiga prikazuje samo u zadnjih tridesetak sekundi videa, vjerojatno to nisu planirali što ponovno ukazuje na Kassigovu nesuradnju s nemilosrdnim ubojicama, piše Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene