Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD TRAVNIKA

Noćna mora svake majke: Medicinske sestre u bolnici zamijenile dvije novorođene bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od majki prije odlaska iz bolnice primijetila je da beba koja joj je vraćena s kupanja ima znatno više kose. Medicinske sestre rekle su joj da griješi.

Bosnu i Hercegovinu šokirao je skandal iz bolnice u Novoj Biloj, kod Travnika, u kojoj je nepažnjom medicinskih sestara zamijenjena novorođenčad. Zamjena se dogodila još prije dva mjeseca, ali informacija je tek sada procurila u javnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa" Lucy Letby strava u velikoj britaniji Policija pokrenula istragu protiv bolnice u kojoj je medicinska sestra ubila sedam beba

Kako je navedeno u anonimnom pismu poslanom redakciji Dnevnog avaza, medicinske sestre navodno su prilikom kupanja beba zamijenile njihove narukvice. Bebe su rođene istog dana pa su majke ležale u istoj sobi.

Po navodima iz dopisa, jedna od majki prije odlaska iz bolnice primijetila je da beba koja joj je vraćena s kupanja ima znatno više kose.

"Medicinske sestre rekle su joj da griješi i poslale je kući. Greška je otkrivena sasvim slučajno, kad je nakon nekoliko dana beba dovedena na redovnu kontrolu. Liječnik je primijetio da se kilaža bebe ne poklapa s trenutnim stanjem i onim što piše u otpusnom pismu jer je nemoguće da dijete toliko naraste za nekoliko dana", navodi se u pismu koje je upućeno Avazu.

Direktor bolnice u Novoj Biloj dr. Velimir Valjan potvrdio je za Dnevni avaz da se dogodila zamjena, ali kaže i da to nije trajalo nekoliko dana, već znatno kraće. "Zamjena je trajala svega sat, a ne nekoliko dana. Sestra je greškom zamijenila narukvicu. Kad su žene otišle, uočili smo pogrešku i pozvali ih", tvrdi dr. Valjan.

Dodao je da je glavna sestra kažnjena i smijenjena s te pozicije. "Premještena je na drugi odjel. Provedena je procedura, a sestre koje su radile također su premještene", kazao je dr. Valjan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene